Zanzibar čierne korenie kampot, 20 g
Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.
×

Zanzibar čierne korenie kampot, 20 g

7,80 € (s DPH)
Kód:
32753KS
Značka:
Porovnať0
Popis

Kambodža

Peugeot zásobník s korením určeným pre unikátny mlynček na korenie Peugeot Zanzibar, ktorý umožňuje jednoduchú výmenu a môžete sa tak priamo pri stole vydať na objavnú cestu po korenistých plantážach, na ktorých pestujú prémiové druhy toho najkvalitnejšieho korenia.

 

Pôvod a história

Korenie z kambodžskej provincie Kampot si získal svoju vynikajúcu povesť ešte skôr, než Kambodžu ovládli Červení Khméri a v krajine bolo obchodovanie takmer zastavené. V roku 2004 sa jeden Francúz rozhodol združiť farmára s niekoľkými korenistými plantážami v rámci projektu Farmlink s cieľom oživiť výrobu v regióne. Na základe odporúčania Gérarda Vives sa rozhodol zamerať sa na vysoko kvalitnú prevádzku s niekoľkými procesmi triedenia: na rastlinách, po zbere, pred sušením a po sušení. Podľa rád odborníkov zmenil pracovné postupy pestovateľov a výsledkom bolo, že niektoré plantáže dosiahli výnimočné úrovne kvality. Pestovatelia nepoužívajú žiadne pesticídy ani chemické hnojivá. Celý proces je prírodný. Ako hnojivo sa používa zmes odpadu z ryžových polí a rastlín. Pravidelne sa pridáva nová pôda a zalieva sa ručne.

 

Tipy a použitie v gastronómii

Je vhodný k červenému mäsu, pomaly vareným pokrmom, studeným pokrmom, tučnejším rybám (makrela, sardinky, ančovičky, tuniak, úhor, atď.). Toto korenie je tiež vynikajúce na ochutenie tmavých omáčok, paradajkových omáčok, marinád alebo pizze. Odporúčame ho aj na ochutenie zeleniny (červená kapusta, šošovica, cícer), jemných bielych syrov a niektorých druhov ovocia (jahody, čerešne, figy a melón). Možno ho tiež použiť do čokoládových dezertov.

 

O chuti

Korenie so sladkým, opojným, a mierne kvetinovým nádychom. V ústach vyvoláva dojem marshmallow, zatiaľ čo chuť postupne naberá na intenzite.

 

najlepšia kombinácia

Teplý šošovicový šalát s pomarančom a šalotkou.

 

Klasická kombinácia

Pečený tuniak s grilovanými sezamovými semienkami a šalátom.

 

prekvapivá kombinácia

Jahodový šalát s kvapkou balzamikového octu a vanilkovou zmrzlinou.

 

Jahodový šalát s kvapkou balzamikového octu a vanilkovou zmrzlinou

Nakrájajte starostlivo umyté jahody na polovicu alebo štvrtiny, podľa veľkosti. Dajte do šalátovej misky, pridajte trochu cukru alebo medu a zľahka premiešajte. Preložte do servírovacej misky, nádobky alebo taniera podľa vášho výberu. Pridajte vanilkovú zmrzlinu a dochuťte niekoľkými kvapkami kvalitného balzamikového octu, nadrobno nakrájanou mätou a jemne namletým kambodžským korením Kampot.

Odporúčané mletie: Jemné (1 alebo 2)

 

Čítajte viacZobraziť menej
Podrobnosti o produkte
32753KS
Recenzie
Žiadne názory
Produkty v rovnakej kategórii (16 ):

Navigácia

Nastavenia

Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.