Prémiová drevná štiepka na údenie z čerešňového dreva o objeme 3 L. Pre jemnú, mierne ovocnú chuť! (pernatá zverina, mäso, ryby)
V ponuke máme rôzne druhy drevnej štiepky na údenie. Niektoré sa hodia na údenie určitých potravín lepšie ako druhé. Z tohto dôvodu tu je niekoľko rád:
• Apple (jablko) drevná štiepka: dodá pokrmu prirodzenú sladkú chuť, ktorá v dostatočnej miere nájde použitie pri rybách, kôrovcoch, bravčovom mäse a hydine.
• Cherry (čerešňa) drevná štiepka: dodá pokrmom jemnú a mierne ovocnú príchuť. Používa sa najmä pri príprave pernatej zveriny a tiež pri takmer všetkých druhov mäsa a rýb.
• Mesquite drevná štiepka: táto štiepka je najviac populárna v južnej časti USA a dodáva jedlu nezameniteľnú štipľavú chuť po údení. Je vhodná najmä pre údenie väčších kusov hovädzieho mäsa, resp. mäsa zo srstnatej zveriny, taktiež je obzvlášť vhodná na použitie na jahňacie mäsko.
• OAK (dub) drevná štiepka: ryby, ale aj v kombinácii s bravčovým mäsom (šunka a údeniny).
• ALDER (jelša) drevná štiepka dodá pokrmom jemnú chuť po údení. Môže byť použitá s akýmkoľvek mäsom ale hlavne s akýmkoľvek druhom rýb, ale taktiež je populárna práve pri pečení pizze.
• Pecan a Hickory drevná štiepka má výraznú dymovú príchuť a je veľmi vhodná pre červené mäso, najmä hovädzie steaky. Tiež sa vynikajúco hodí pre hamburgery a klobásy.
Každú drevnú štiepku pred použitím namočte do vody alebo ak máte pocit dobrodružstva namočte do piva, vína alebo ovocných štiav. Namočiť drevnú štiepku nemusíte pokiaľ idete údiť rybky v čase do 30 minút.